Mivel a biokémia tudománya a gyógyszeripari szemléletet követve izolált hatóanyagokról, receptorokról, molekulákról és milligrammokról beszélt, ezért ezt a szemléletet és irányvonalat követte a táplálékkiegészítő termékek piaca, és a velük kapcsolatos kutatások is ezt a megközelítést tükrözték. A különbség az volt, hogy a gyógyszeripar főleg szintetikus molekulákat, míg a táplálékkiegészítő ipar a természetben megtalálható molekulákat vont ki és állított elő. A növény sok ezer összetevője közül kinevezték a hatóanyagokat, melyekkel lefolytatták a klinikai vizsgálatokat – a gyógyszeripar módszerei szerint. Minél „tisztább” volt egy kivonat és minél nagyobb mennyiségben tartalmazta a hatóanyagot, annál értékesebbnek, jobb minőségűnek gondolták.

Az étrendkiegészítőket gyártó cégek, amikor a „milligramm-háborút” már nem lehetett tovább fokozni, a „felszívódásban” találták meg az újabb eszközt, amellyel rálicitálhattak a konkurens cégek termékeire. Jöttek a mikrogömbök és mikrokristályok, nanorészecskék és időkapszulák versengtek tapaszokkal, porokkal és gélekkel. Senki sem azzal foglalkozott, hogy mi az, ami felszívódik. Hiszen a hatóanyagokat már felfedezték a tudósok - így gondolták, az egyedüli fejlődési lehetőséget a szervezetbe történő bejuttatás módjában látták.

 

A természet azonban nem az izolált hatóanyagok biokémiai szemlélete szerint működik.

 

Erre akkor döbbentek rá a kutatók, amikor a jól ismert egészségvédő természetes anyagok izolált molekulák formájában, az eredeti táplálék-környezetből kiszakítva, a randomizált klinikai vizsgálatokban sorra megbuktak. 2007-ben a „vitaminok alkonyától” és az „antioxidánsok trónfosztásától” volt hangos a világsajtó.

Az ellentmondás megoldása zseniálisan egyszerű, végig ott feküdt előttünk, csak az „analizáló” tudomány vizsgálómódszerei nem tették lehetővé a „szintetizáló” módon működő, több száz vagy akár több ezer féle molekula együttes hatásának vizsgálatát. Az egész több, mint a részek összege – ez a Szent-Györgyi Alberttől vett idézet a természetből származó anyagok esetében örök érvényű igazságnak bizonyult. Eredeti táplálék környezetében minden „hatóanyag” sokkal aktívabban működött, csak nem volt meg a technológia, amellyel a táplálék ezen előnyeit egyetlen kapszulába vagy tablettába sűrítsük úgy, hogy az még mindig táplálék – valamiféle szupertáplálék – maradjon.

A megoldást nem a legfejlettebb élelmiszeripari technológia, hanem maga a Természet szolgáltatta: a legkisebb élőlények, a mikroorganizmusok jöttek a segítségünkre.

Csak az élő képes arra, hogy egy halott anyagnak, egy izolált molekulának életet adjon: a mikroorganizmusok képesek élő táplálékká alakítani azokat az anyagokat, amelyeket szeretnénk bejuttatni a szervezetbe, így azok nem izolált molekulák, hanem élő táplálék formájában fognak felszívódni és bekapcsolódni az anyagcserefolyamatainkba. Ezt a folyamatot fermentációnak nevezzük. Az élesztősejtek és laktobacillus törzsek egymás után, kaszkádban alakítják át a kiindulási anyagokat, ezt a különleges technológiát kaszkád- vagy kettős fermentáció névvel jelöljük.

 

A miligramm a tömeg mértékegysége, nem a biológiai aktivitásé.

 

Az ily módon előállított étrendkiegészítők biológiai aktivitása minden várakozást felülmúlt. A világ vezető laboratóriumai bizonyították, hogy az Organic Mission ezen módon előállított tápanyagainak és hatóanyagainak biológiai aktivitása a kiindulási anyagokhoz képest átlagosan 20-60-szoros. Ami más cégnek késztermék, az nekünk csak alapanyag. Fontos számunkra, hogy ezeket a vizsgálatokat, méréseket bárki megismerhesse, megtekinthesse, ezért itt a weboldalon hozzáférhetővé tettük a részletes adatokat a források megjelölésével együtt.

Az egész több, mint a részek összege – ez az igazság örök érvényűnek bizonyult a Természetben, melyet az Organic Mission a gyógynövénykivonatokat tartalmazó formulái előállításánál is szem előtt tartott. A cél olyan formulák megalkotása volt, melyek az alapanyagok kiváló minőségén túl tartalmazzák a teljes növény „lelkét”, a növény hatóanyagainak teljes spektrumát, legyen szó akár több mint 1500 hatóanyagról. A hidroetanolos és szuperkritikus extrakció kombinációjával a világ legtisztább, széles spektrumú gyógynövénykivonatait állítottuk elő, melyek a gyógynövény-formuláinkban találhatóak.


Az Organic Mission gyógynövény formuláinak hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolja, amelyeket a világ élvonalbeli kórházai és kutatóintézetei végeztek el, s melyek itt szintén hozzáférhetőek a szakemberek számára. A formuláink hatékonyságának igazolásánál nem az alapanyagokkal valamikor elvégzett klinikai vizsgálatok eredményeit vettük kölcsön, hanem a saját formuláinkat, készítményeinket használtuk a vizsgálatokban.

TUDOMÁNYOS TESTÜLET

 

Világszínvonalú tudományos háttér – a naprakész szakmai forrásokért, a szakemberek és az érdeklődők hiteles tájékoztatásáért.

A cég szakmai és tudományos munkájának a lelkét jelentik. Személy szerint valamennyien a természet működésére vonatkozó alapvető rálátásán kívül valamely szakterület világszinten is elismert képviselői. A Tudományos Tanácsadó Testület fémjelzi a cég filozófiája és termékei mögötti tudomány színvonalát. Éberen őrködik, és megvédi a céget és termékeit a tudománytalan, vagy rosszindulatú támadásoktól, kritikáktól. A Tudományos Tanácsadó Testület a cég zászlója, amelynek védelme alatt a cég hajója biztosan céljához ér.

A Testület biztosítja mind a laikusok, mind a szakemberek hiteles tájékoztatását, speciális képzéseket szervez, továbbá garantálja, hogy a termékek és hatóanyagok mögött csak igazolt, bizonyított és hiteles információk jelenhessenek meg. Minden kiadvány, brosúra, ábra, grafikon hitelességét szavatolja. A természettudományok legtisztább alapelveit alkalmazza a természetes hatóanyagok kutatásának területén. A Testület tevékenysége garantálja, hogy a legújabb tudományos és technológiai eredmények, fejlesztések gyümölcsét termékek formájában elsőként élvezhessék fogyasztóink és Partnereink.

Tagjai:

Dr. Ládi Szabolcs

Dr. Ládi Szabolcs

 

Az Organic Mission egyik alapítója, a Tudományos Tanácsadó Testület elnöke. Termékfejlesztési és Tudományos igazgató, aki koordinálja a testület tagjainak tevékenységét, továbbá irányítja és ellenőrzi a termékfejlesztést.

 • Az Organic Mission exkluzív partnercégének, a New Chapter Inc. Tudományos Tanácsadó Testületének tagja
 • Az „Értetek Vagyunk” - a Daganatosok Egészségéért Alapítvány Kuratóriumi elnöke
 • A Széchenyi Tudományos Társaság „Ifjú Tudós Díj” díjazottja – 2007
 • A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet orvos igazgatója
 • A „Freedom Force” Emlékérem díjazottja
 • A Trygg Helse norvég szabadegyetem vendégelőadója
 • A „Komplementer Medicina” szakmai folyóirat szakértője és társszerzője
 • Több nemzetközi cég szakértője, Tudományos Tanácsadó Testületének a tagja

Kutatási területe: Természetes növényi hatóanyagok daganatellenes hatása, az élesztőből származó 1-3, 1-6 béta-glükánok immunológiai hatásmechanizmusa, a laktoperoxidáz enzimrendszer infektológiai és immunológiai vonatkozásai.

 

Prof. Dr Paul Clayton PhD.

Prof. Dr. Paul Clayton PhD.

 

Klinikai farmakológus, az Oxford Brookes Egyetem oktatója. Több generációra visszamenőleg világhírű tudósok leszármazottja.

Anyai ágon Mengyelejevnek, a kémiai elemek periódusos rendszere megalkotójának egyenes ági leszármazottja, apai ágon Mendelnek, a genetika atyjának is rokona. Saját elmondása szerint gyermekkorában játszótér helyett a szülei laboratóriumában játszott és nőtt fel. A természettudományok mély tisztelője, a természet tudományos megismerésének elkötelezett és lelkes híve.

 • A csontritkulással kapcsolatos kutatómunkájáért Nobel-díjra jelölték
 • A Brit Királyi Orvosi Kamara tagja, a Táplálkozástudományi Szekció elnöke
 • A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet Tudományos igazgatója
 • Több európai kormány infektológiai szakértője az új típusú fertőzéses megbetegedésekkel kapcsolatban

Kutatási területe: Alkalmazott Táplálkozástudomány (Pharmaco-nutrition), a B-típusú éhezés és a krónikus degeneratív betegségek kapcsolata, a béta-glükánok immunológiai hatásmechanizmusa.

Prof. Dr. Michael Balick PhD.

Prof. Michael Balick PhD.

 

Dr. Michael Balick több mint 3 évtizede foglalkozik a Föld legelhagyatottabb vidékein élő törzsek által használt növények kutatásával és dokumentálásával. Számos projektet vezetett Amazóniától Belizen át Mikronéziáig, s a törzsek tradicionális gyógynövényhasználatát megismerve segítette a növények begyűjtését és a nyugati világ által gyártott termékekbe történő eljutását. Az ezen termékekből származó profit egy részéből pedig a törzsi közösségek támogatását szervezte meg. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a világ talán legnagyobb élő etnobotanikusa.

 • A PhD fokozatát a Harvardon szerezte
 • 1986-1996 között az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet megbízásából egy kutatási programot vezetett, melynek célja Közép-és Dél-Amerika, valamint a karibi térség tradicionális növényeinek potenciálisan daganatellenes hatásainak felderítése volt. 1997 óta a figyelme Mikronéziára irányul, ahová azóta számos tudományos expedíciót vezetett.
 • A New York Botanikus Kert igazgatója, mely a világ legnagyobb etnobotanikai intézetével rendelkezik.
 • Több mint 150 tudományos cikk és 19, az etnobotanika témakörében íródott könyv szerzője, több tucat egyéb díjon kívül 2009-ben életművéért megkapta a „ Distinguished Economic Botanist” díjat, amely szakterületén a legnagyobb elismerésnek számít.
 • Éveken keresztül az „Economic Botany” Tudományos Társaság elnöke volt, számos világhírű egyetemen (pld. Oxfordi Egyetem) oktatott, jelenleg a Columbia University, Fordham University és City University of New York egyetemeken vannak végzős hallgatói.
 • Több mint húsz éven keresztül volt Nu Skin Enterprises termékfejlesztője és Tudományos Tanácsadó Testületének tagja.
 • Számos tudományos és kulturális intézet tanácsadó testületének tagja, a New Chapter Tudományos Tanácsadó Testületének elnöke. Boldogan fogadta el az Organic Mission Tudományos Tanácsadó Testületének felkérését.

Prof. Dr. Tóth József (MD, PhD, DSc)

Prof. Dr. Tóth József (MD, PhD, DSc)

 

Az Országos Onkológiai Intézet onkológus – onkopatológusa.
Egy rövid összefoglaló a professzor eddigi munkásságából:

 • 1982-ben az NCI vendégprofesszora, ekkor a „Breast Cancer Task Force” és az NCI európai „Emlőrák diagnosztika” konzulense.
 • 1984-ben Roosevelt rákkutatási ösztöndíjat nyert és a Chicagoi Egyetem Ben May laboratóriumában dolgozott.
 • Az 1992-ben megalakult Diagnosztikai és Experimentális Daganatpatológiai Központ igazgatója.
 • 1994-1996 között az American Journal of Surgical Pathology szerkesztő bizottságának európai tagja.
 • 1996-ban Krompecher emlékéremmel tüntették ki.
 • 1997-1999 között a Magyar Onkológusok Társaságának elnöke, 12 éven át volt a Patológus Szakmai Kollégium tagja. Ebben az időszakban a fő kutatási irányzat az emlőrák patológiája volt.
 • 2002-ben foglalták össze „Az emlőrák aktuális kérdései” című könyvben Tóth dr. és munkatársai az emlő rákmegelőző állapotainak és tumorainak korszerű és nagy tapasztalatokra alapozott analízisét.
 • 2005-ben Batthyány-Strattmann László-díjban részesült a több évtizeden keresztül végzett, kimagasló egészségügyi szakmai munkássága elismeréseként.

Dr. Jason A. Hawrelak PhD. BNAT (HONS)

Dr. Jason A. Hawrelak PhD. BNAT (HONS)

 

A Southern Cross University (Dél Keresztje Egyetem) oktatója és szakértője a Naturopathic Gastroenterology szakon (Természetes alapú gasztoenterológia), valamint a Goulds Naturopathica, egy 128 éves történelmi klinika vezetője Hobart-ban, Tasmániában.

A British Medical Journal, a Medical Journal of Australia és a Journal of Gastroenterology and Hepatology szakértője és szerkesztőbizottságának tagja, az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács szakértője. A Sydney-ben kiadott „Komplementer Medicina” folyóirat Gasztroenterológia rovatának vezetője.

Egyetemi előadásai a táplálkozástan biokémiája és farmakológiája, valamint a dietetoterápia körét ölelik fel. Kutatási területe a prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok témája, valamint a növényi illóolajok és kivonatok emésztőrendszerre gyakorolt hatásainak vizsgálata.

Dr. Fábián Emília Ph.D.

Dr. Fábián Emília Ph.D.

 

Belgyógyász, kardiológus és klinikai farmakológus képesítéssel, PhD. tudományos minősítéssel rendelkezik, az American Academy of Anti-Aging Medicine által képzett anti-aging medicina specialista.

 • A mindennapi belgyógyászati-kardiológiai orvoslás mellett 12 éve foglalkozik az endothelium (érbelhártya) kutatással, ezen belül a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, hormonhiányos állapotok és különböző vegyületek endotheliumra gyakorolt hatásának vizsgálatával.
 • A magyar kardiológia hírnevét kutatási eredményeinek nemcsak hazai, hanem nemzetközi kardiológiai fórumokon, mint az American Heart Association és az American College of Cardiology kongresszusain történt ismertetésével is öregbíti, illetve előadott a World Congress of Cardiology és az European Congress of Cardiology szekcióülésein is.
 • Több tudományos publikációja jelent meg hazai és külföldi orvosi szaklapokban. Hazai, amerikai és európai, illetve közép-ázsiai orvosi szakmai társaságok és orvosi munkacsoportok tagja, a Magyar Anti-Aging Medicina Társaság alapítója és elnöke.

Dr. Gyovai Viola

Dr. Gyovali Viola

 

Mikrobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa. A JATE-n szerzett egyetemi doktori fokozatot toxikológiai témájú disszertációjával. Ezt követően az MTA SZEGEDI BIOLÓGIAI KÖZPONT biokémiai Intézetének vendégkutatója lett, majd a Földművelésügyi Minisztérium Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének Mikrobiológiai Osztályát vezette.

1996-tól kezdődően kozmetikai és testápolási cikkeket, valamint étrendkiegészítő tablettákat és egészséges élettani hatású bio-élelmiszereket fejlesztett. Majd érdeklődése a professzionális és natúrkozmetikumok felé fordult. A professzionális alkalmazási célra készülő natúrkozmetikumok közül több termék kiemelkedő nemzetközi sikert aratott. 2006 őszén engedélyeztette és tanúsíttatta a Biokontroll Hungária Kht. által az első két magyar, ökológiailag ellenőrzött (bio) kozmetikumot.

Részt vesz a biodinamikus gazdálkodásra épülő együttműködések kialakításában.

Kozmetikumokat gyártó és fejlesztő cége a Magyar Biodinamikus Közhasznú Egyesület tagja. Szívügyének tartja a bio és a biodinamikus termesztés elterjesztését Magyarországon a magyar föld termőképességének megőrzése érdekében is.

Az Organic Mission-ben legfőbb feladata a testápolási és kozmetikai termékek fejlesztése, valamint a készítmények laboratóriumi és klinikai vizsgálatainak a koordinálása.

Antal Valéria

Antal Valéria

 

Bionom mesterkozmetikus, hatóanyag és adalékanyag elemző. Több mint 20 éve foglalkozik személyre szabott, természetes alapú kozmetikai receptúrák összeállításával.

Társszerzőként 2004-ben jelent meg első könyve. (Prof. Dr. Papp B. János – Antal Valéria: Candida – tévhitek és igazságok). Több újság egészség-életmód rovatában publikál rendszeresen.

Fő érdeklődési és kutatási területei: A bőrtünetek hátterében meghúzódó egészségügyi problémák feltárása, a táplálkozás, a bőr, a haj és a köröm állapotának összefüggései. A hormonrendszer egyensúlyzavarainak bőrre gyakorolt hatása, továbbá a kozmetikumok szintetikus adalékanyagainak hosszútávú hatásai.

Az Organic Mission Tudományos Tanácsadó Testületének tagjaként feladata a testápolási és kozmetikai termékek fejlesztésében való részvétel, a lehetséges hatóanyagok körének kiválasztása és elemzése, valamint a Partnerhálózat tevékenységének szakmai információk rendszeres átadásával történő segítése.